Onze geschiedenis

  • Home
  • Onze geschiedenis
Onze geschiedenis

Geschiedenis van het EIFM

De oprichting van een onderwijsinstelling die praktisch en doeltreffend onderwijs aanbiedt met de mogelijkheid om in de hele wereld te studeren, was de drijfveer van de twee stichters van het European Institute of Finance & Management. Vandaag de dag kan onze onderwijsinstelling bogen op een traditie van meer dan 30 jaar. In die tijd hebben meer dan 20.000 studenten uit de hele wereld hun talenten kunnen ontwikkelen en de kennis en vaardigheden kunnen verwerven waardoor zij nu deel uitmaken van het hogere management van de grootste internationale ondernemingen.

Het complete leersysteem is afgestemd op actuele vraagstukken in de wereldeconomie en bovenal creëren onze deskundige docenten en tutoren een stimulerende omgeving voor onze studenten om hun vaardigheden, leiderschap en besluitvorming te ontwikkelen.

0 +
years on the market
Onze geschiedenis

Geschiedenis van het EIFM

1987

Het jaar dat de eerste studenten onze campus betraden. We begonnen voltijdse MBA-programma’s te doceren, waardoor de eerste aspirant-studenten hun opleiding in postdoctorale vorm konden voortzetten.

1994

Dit jaar openden we onze eerste MBA-opleidingen voor afstandsonderwijs. We beseften dat ieders tijd beperkt is en dat er dus efficiënt mee moet worden omgesprongen. Voor veel van onze studenten openden we een nieuwe studiemogelijkheid die hen in staat stelde hun werklast te combineren met de ontwikkeling van hun verworven vaardigheden en tegelijk werk en studie te verrichten.

2001

De groeiende belangstelling voor postdoctoraal onderwijs ging gepaard met belangstelling voor andere onderwijsprogramma’s dan de MBA. Daarom werken wij al enkele jaren aan onderwijsblokken die zowel op de DBA als op de MiM van toepassing zijn. Wij hebben niet alleen ons bestand van deskundige docenten uitgebreid, maar ook nieuwe geaccrediteerde programma’s verworven en zo onze onderwijsmogelijkheden uitgebreid.

2019

2019 heeft grote veranderingen gebracht. Meer dan 30 jaar geleden hadden de oprichters als doel om onderwijs zo toegankelijk mogelijk te maken voor alle studenten over de hele wereld. Onze jarenlange inspanningen in die richting bereikten dit jaar een hoogtepunt toen we alle opleidingen die we in afstandsonderwijs aanbieden, konden accrediteren. Vanaf 2019 kunnen studenten van over de hele wereld een aanvraag indienen om bij ons te studeren zonder te hoeven reizen voor hun studie, en we hebben inmiddels een netwerk met afgestudeerden uit meer dan 100 landen.