Master in Management

Basisgegevens

De vraag naar kwaliteitsmanagers neemt voortdurend toe. Bedrijven richten zich op degenen die niet alleen op de nationale markt, maar ook in een steeds meer geglobaliseerde economie met succes kunnen opereren. De expansie naar internationale markten vormt een uitdaging voor bedrijven die inzicht, aanpassing en de beste bedrijfspraktijken en -procedures voor de markt nodig hebben. Een Master in Management biedt u de nodige opleiding om in de leidinggevende en strategische gebieden van een bedrijf te werken. Door bij ons te studeren, behaal je niet alleen een topdiploma in het bedrijfsleven, maar krijg je ook de kans om je te richten op een carrièregebied dat je aantrekkelijk vindt.

Studeer een graad die u in staat zal stellen om te werken in het middenkader of leidinggevende posities. Dit programma’s business focus en expertise zal je voorbereiden met wat je nodig hebt om elke zakelijke uitdaging aan te gaan. Ongeacht uw branche, zult u op weg naar grote leidinggevende posities internationaal.

Programma structuur

De Master in Management richt zich op de ontwikkeling van de hele persoon en omvat proactief leren, diagnose, ervaring en reflectie om het zakelijk bewustzijn, de vaardigheden en kennis te ontwikkelen die nodig zijn voor een carrière in management. Studenten krijgen ook een grondig begrip van de belangrijkste zakelijke functies, zoals marketing, financiën, business analytics en strategie.

Het managementprogramma is ontworpen om studenten inzicht te geven in wat het betekent om een manager te zijn in de organisaties van vandaag, en biedt niet alleen een pad voor degenen die een carrière in management ambiëren, maar ook voor degenen die willen overwegen om door te stromen naar een PhD-programma.

Afgestudeerden van dit programma kunnen zich verheugen op een succesvolle carrière in het middenkader en het hogere management in een reeks organisaties

Studiemodules

Grondbeginselen van beheer

 • Projectbeheer

 • Strategisch beheer

 • Management tussen culturen

 • Financieel beheer

Ondernemingsbestuur

 • Bedrijfsbestuur

 • Manageriële boekhouding

Audit en controle

 • Managementethiek

 • Leiderschap en teammanagement

 • Zakelijke communicatie, onderhandeling en praktijken

 • Zachte vaardigheden

Studie informatie:

 • 8 - 12 maanden
 • English
 • On-line
 • € 4500
 • 60 ECTS

Bibliotheek

Studenten hebben toegang tot een online bibliotheek met meer dan 10.000 vakpublicaties, boeken en vaktijdschriften.
1 +
Studenten
Afgestudeerd aan het MiM-programma van het EIFM.
1 %
Alumni
Ik zou het MiM-programma van het EIFM aanbevelen.
1 +
Salaris
Is het gemiddelde salaris van een afgestudeerde MiM aan het EIFM.

Waarom studeren aan het EIFM

Wij willen uw gids zijn op een van de belangrijkste reizen die u in uw leven zult maken. Een reis naar je persoonlijke groei, carrièreverbetering en de vervulling van je doelen. Tijdens deze reis zullen we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat u uw volledige potentieel bereikt en het meeste uit uw studie aan ons instituut haalt.

Algemeen overzicht

Ons doel is levenslang leren. Wij zijn er om onze studenten te ontwikkelen en hen te voorzien van actuele informatie, vaardigheden en kennis om hen te helpen hun doelen en ambities in hun persoonlijke en loopbaanleven te verwezenlijken.

Ontwikkeling van de ondernemingsgeest

Al onze studieprogramma's zijn zo opgezet dat de nadruk ligt op individualisering, de ontwikkeling van persoonlijke verantwoordelijkheid en ondernemersgeest - sleutelkwaliteiten die u een unieke ervaring zullen geven die een leven lang zal duren.

Doeltreffend onderwijs

Het doel van ons onderwijs is afgestudeerden voor te bereiden op de aanpak van hedendaagse economische, ecologische en sociale uitdagingen die van invloed zijn op de samenleving als geheel. Daarom voorzien wij onze studenten van innovatieve en relevante kennis en knowhow die hun talenten zullen ontwikkelen en hen naar een hoger niveau zullen tillen.

Wereldwijd bereik

Wij richten ons niet alleen op het nationale, maar vooral ook op het internationale niveau van het geboden onderwijs.  Studenten moeten worden blootgesteld aan verschillende manieren van denken en handelen, openstaan voor voortdurend leren en vertrouwd zijn met wereldwijde zakelijke trends.

Persoonlijke ontwikkeling

Onze onderwijsinstelling streeft naar de ontwikkeling en ondersteuning van wereldwijd georiënteerde individuen die leiders willen worden in de wereld van het bedrijfsleven en innovatie. Al onze studieprogramma's zijn volledig flexibel en zijn gericht op studenten, hun theoretische kennis en de daaropvolgende praktijk.

Kritisch denken

Voldoende kennis en de kritische evaluatie daarvan is de weg naar vrijheid. Daarom brengen wij onze studenten de kritische denkvaardigheden en creativiteit bij die hen niet alleen zullen voorbereiden om te anticiperen op, maar vooral ook om de uitdagingen aan te gaan waarmee zij in de wereld van vandaag zullen worden geconfronteerd.

Collegegeld

Are you ready to take the next step?

If you’re ready to take your career and personal life up a notch and want to get an education with an innovative and practical approach, don’t hesitate!

Collegegeld van het programma:
€ 4500

Het collegegeld voor het MiM-programma bedraagt € 3400. De betaling kan in één keer of in maximaal 5 renteloze termijnen. Een eerste termijn van € 1000 is altijd vereist voor de aanvang van je studie.
Het collegegeld is inclusief studiemateriaal en toegang tot alle seminars of online lezingen die door het European Institute of Finance & Management worden georganiseerd.

5% korting
Indien de student besluit het collegegeld in één keer te betalen vóór de aanvang van zijn/haar studie, wordt een extra korting van 5% op het collegegeld toegepast.

Toelatingsprocedure

Er zijn geen toetsen, examens of interviews als onderdeel van de toelatingsprocedure. Het enige wat je moet doen is voldoen aan de studie-eisen, die voor het MiM-programma als volgt zijn

 • Voltooiing van ten minste middelbaar onderwijs,
 • Een CV met voldoende informatie over uw opleiding, vrijwilligerservaring, werkervaring, of buitenschoolse activiteiten,
 • Motivatiebrief – Als de toelatingscommissie twijfelt of ze je toelaten tot de studie, kan ze een motivatiebrief nodig hebben waarin je professionele doelen, sterke punten, focus, enz. tot uiting komen.
  Als u geïnteresseerd bent in een studie, volg dan de onderstaande stappen en begin uw reis om aan het EIFM te studeren.

Getuigenissen

Carrière

Onze afdeling Carrière Services staat klaar om studenten de beste mogelijkheden te bieden om hun persoonlijkheid, vaardigheden en capaciteiten te ontwikkelen om de beste carrière te bereiken. Indien geïnteresseerd, kan elke student tijdens of na het afstuderen contact opnemen met onze afdeling.

Onze collega’s zijn niet alleen betrokken bij verschillende activiteiten die ons studie-instituut verbinden met grote nationale en multinationale bedrijven, maar bouwen ook partnerschappen op met grote bedrijven of organisaties, zodat we vervolgens diverse carrièremogelijkheden aan onze studenten kunnen bieden.

Het personeel van Career Services biedt studenten een scala aan gepersonaliseerde informatie, zoals een lijst van topwerkgevers, trends en processen bij het werven van talent, statistieken over gemiddelde salarissen en lonen, of andere tot nadenken stemmende informatie om afgestudeerden te helpen het juiste carrièrepad te kiezen.

Programma onderwerpen

Ondernemingsbestuur

Het doel van de cursus Corporate Governance is om studenten een dieper inzicht te geven in het deel van het ondernemingsrecht dat te maken heeft met kapitaalvennootschappen, in het bijzonder die waarvan de effecten zijn genoteerd aan een gereglementeerde markt. Er wordt in het bijzonder aandacht besteed aan de wettelijke regeling en praktijk in verband met de kwestie van bestuur en governance van een naamloze vennootschap.

Leiderschap en teammanagement

Leiderschap en teamwerk hebben een directe invloed op het vermogen van een organisatie om haar missie te verwezenlijken. Leiderschap is nodig om ervoor te zorgen dat iedereen in het team in dezelfde richting beweegt en naar hetzelfde doel werkt. Deze cursus introduceert, legt uit en onderzoekt hoe mensen samenwerken om problemen en kansen te begrijpen en om samen oplossingen te bedenken, ontwikkelen en implementeren. Het biedt studenten inzichten over zichzelf en anderen en hoe ze effectief kunnen samenwerken. Aan het einde van de cursus hebben studenten de basiskennis en -vaardigheden om zichzelf en anderen te begrijpen, hoe ze in teams kunnen werken en hoe ze teams kunnen creëren, ontwikkelen en leiden.

Management accounting

Deze cursus laat studenten kennismaken met de huidige concepten en technieken voor management accounting. Belangrijke onderwerpen zijn onder meer de rol van accountants bij interne besluitvorming; tools die worden gebruikt bij het ontwerp en de ontwikkeling van kostenberekeningssystemen; het opstellen van begrotingen en hun rol als plannings- en controle-instrument; andere besluitvormingshulpmiddelen, waaronder prijsbeslissingen, problemen met voorraad- en kwaliteitskosten en fraude. Je leert hoe je boekhouding gebruikt om de besluitvorming voor eigenaren, managers en werknemers te vergemakkelijken en op elkaar af te stemmen, en hoe accountants informatie creëren, organiseren, interpreteren en communiceren die interne processen verbetert en organisaties in staat stelt kansen te identificeren en te benutten om waarde te creëren binnen de toeleveringsketen en met klanten.

Zakelijke communicatie, onderhandeling en praktijken

Onderhandelingen beginnen zodra de dag begint, in al onze interacties, of het nu gaat om werk, sociaal of gezin. Deze cursus is een kans om alle kennis die we hebben opgedaan in de praktijk te brengen en om te bevestigen dat het onderhandelingsproces dynamisch is en altijd kan worden verbeterd. Je leert hoe je belangrijke onderhandelingsvaardigheden en -stijlen kunt toepassen om effectieve onderhandelingen te voeren en bevredigende overeenkomsten te bereiken, communicatietechnieken leert die relaties verbeteren en samenwerking tussen partijen aanmoedigt, en kritisch denkvermogen ontwikkelt om emoties te beheersen en conflicten constructief op te lossen.

Project Management

Deze cursus laat studenten kennismaken met de basisconcepten van projectmanagement en de vaardigheden die nodig zijn om met succes nuttige projecten te initiëren, leiden en implementeren in profit- en non-profitorganisaties. Succesvolle projectmanagers beheren vakkundig hun middelen, schema's, risico's en reikwijdte om het gewenste resultaat te bereiken. In deze cursus leren studenten over projectmanagement door middel van een hands-on benadering met case studies. Een belangrijke en vaak over het hoofd geziene uitdaging voor projectmanagers is het vermogen om te managen zonder invloed - om de steun van belanghebbenden te krijgen en toegang te krijgen tot middelen die niet direct onder hun controle staan. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de kritische succesfactoren die nodig zijn om weerstand tegen verandering te overwinnen. We bespreken de oorzaken van het mislukken van projecten en manieren om risico's te beperken door een goede planning in de vroege stadia van een nieuw initiatief.

Strategisch management

De cursus Strategisch management laat studenten kennismaken met de belangrijkste concepten, hulpmiddelen en principes van strategieformulering en concurrentieanalyse. Het onderzoekt bestuurlijke beslissingen en acties die van invloed zijn op de prestaties en het voortbestaan van ondernemingen. Het richt zich op de informatie, analyse, organisatorische processen en vaardigheden, en zakelijk inzicht die managers moeten gebruiken om strategieën te ontwerpen, hun bedrijf te positioneren, bedrijfsgrenzen te definiëren en de winst op lange termijn te maximaliseren in omstandigheden van onzekerheid en concurrentie. De cursus brengt alle ideeën, concepten en theorieën uit andere vakken, zoals boekhouding, economie, financiën, marketing, gedrag in organisaties en statistiek samen en ontwikkelt deze.

Bestuurlijke ethiek

Ethische dilemma's komen vaak voor op de werkvloer, in elke functie van een organisatie en op elk niveau. U zult dergelijke dilemma's tegenkomen in uw huidige/toekomstige werk in elke branche. Weten hoe u ze moet aanpakken, is van cruciaal belang om organisatorische en sociale verantwoordelijkheid te kunnen nemen als werknemers en managers... en om u goed te voelen bij het werk dat u doet. In deze cursus gaan we daarom kijken hoe organisaties en de individuen binnen hen ethische vraagstukken en dilemma's op collectief en persoonlijk niveau kunnen aanpakken. We zullen ook de elementen van ethische besluitvorming bestuderen, een overzicht van psychologische aspecten met betrekking tot bedrijfsethiek en ethiek op de wereldmarkt. We zullen ons concentreren op hoe u als werknemers of managers/toekomstige managers ethische beslissingen kunt nemen, ethische kwesties op de werkplek vakkundig kunt beheren en ethiek in uw organisatie kunt helpen bevorderen, en we zullen proberen vaardigheden en technieken te ontwikkelen om dit te doen.

Financieel management

Deze cursus richt zich op financieel management. We laten managers zien hoe ze kunnen werken met boekhoud- en financiële afdelingen, zodat ze begrijpen hoe bedrijven hun financiële doelen bereiken met behulp van financiële besluitvorming. De cursus zal ook financiële hulpmiddelen en technieken uitleggen die kunnen worden gebruikt om bedrijven te helpen de waarde te maximaliseren door beslissingen met betrekking tot kapitaalbudgettering, kapitaalstructuur en werkkapitaalbeheer te verbeteren. Je zult ook een reeks gerelateerde onderwerpen behandelen, waaronder multinationaal financieel beheer, risicobeheer en fusies en overnames.

Beheer over culturen heen

Deze cursus stelt u in staat om de contextuele kennis, interculturele vaardigheden en diverse perspectieven te begrijpen die nodig zijn om grensoverschrijdend en cultureel te managen en te werken in een veranderende mondiale zakelijke omgeving. Het biedt conceptuele kaders voor een systematisch begrip van het concept cultuur, culturele synergieën en verschillen, en de convergentie en divergentie van culturele normen en waarden. Bevat onderwerpen die de invloed van cultuur in de internationale zakelijke omgeving benadrukken, onderzoekt onderzoek naar de dimensies van cultuur en houdt rekening met implicaties voor management. Onderwerpen zijn met name het managen van communicatie en interactie tussen culturen, onderhandelen tussen culturen, begrip van interculturele ethiek en maatschappelijk verantwoord ondernemen, werken in wereldwijde teams, vergelijkende leiderschapsstijlen en human resource-eisen voor wereldwijde managerprestaties.

Zachte vaardigheden

Het is niet voldoende om de kennis te hebben, d.w.z. om het zelf te hebben, het moet effectief aan anderen worden gecommuniceerd. Effectieve communicatie is een van de sleutels tot succes. Door onze boodschap met succes over te brengen, brengen we onze gedachten en ideeën effectief over. Soft skills zijn persoonlijke kwaliteiten die een persoon in staat stellen om effectief en harmonieus met andere mensen te communiceren. Deze cursus is bedoeld voor studenten die de soft skills moeten ontwikkelen die nodig zijn voor succes en toekomstige werkgelegenheid en ontwikkelt en cultiveert positieve relaties tussen docenten, personeel en de gemeenschap.