Doctor of Business Administration

Basisgegevens

Het Professional Doctoral Programme in Business Administration is ontworpen om deelnemers de gelegenheid te bieden een significante bijdrage te leveren aan de theorie en praktijk van het vakgebied en om de beroepspraktijk op het hoogste niveau te ontwikkelen.

De studie is zowel praktijk- als onderzoeksgericht in het bedrijfsleven en de industrie en is ontworpen voor mid-career executives die reeds een MBA (of gelijkwaardige kwalificatie) hebben afgerond en hun praktische en theoretische kennis in het vakgebied verder willen vergroten. 

Het is dan ook een zeer gespecialiseerde kwalificatie die gericht is op professionele ontwikkeling in de nationale en internationale zakenwereld en bedrijfskunde. De cursus zal studenten helpen op onderzoek gebaseerde denkwijzen toe te passen op zakelijke ideeën, terwijl ze hun begrip van de bedrijfspraktijk verdiepen en verbreden. Het programma biedt studenten innovatieve benaderingen voor het koppelen van academische kennis met de beroepspraktijk. Studenten worden actief aangemoedigd om een DBA-scriptieonderwerp te kiezen dat verband houdt met hun huidige specialisatie in de organisatie of met het gebied waarop zij zich in hun carrière willen richten.

Programma structuur

Het doel van het Doctor of Business Administration-programma is professionals uit het bedrijfsleven de gelegenheid te bieden carrière-gerelateerd onderzoek te doen op doctoraal niveau. Onderzoek en onderwijs worden uitgevoerd om een programma te bieden dat beantwoordt aan de behoeften van de hedendaagse zakenwereld met betrekking tot de vereisten van senior managers.

Het bestuderen van de DBA aan het EIFM zal u in staat stellen een grondig begrip te ontwikkelen van de conceptuele en theoretische onderbouwing van het door u gekozen onderzoeksgebied in business en management, een gedetailleerd inzicht te krijgen in de toepasbare technieken van onderzoek en geavanceerd academisch en managementonderzoek, kennis te blijven genereren en interpreteren door middel van origineel onderzoek, uw prestaties en uw beroepspraktijk te verbeteren, en bovenal de persoonlijke, consultancy- en onderzoekscompetenties te ontwikkelen om diepgaand onderzoek te doen op een gevorderd niveau.

Het programma is bijzonder nuttig voor ervaren managers, consultants, managementopleiders en academici van businessscholen, voor wie het hun professionele vaardigheden en geloofwaardigheid zal vergroten. U zult netwerken van contacten ontwikkelen en een solide basis leggen voor verdere loopbaanontwikkeling of een belangrijke carrièrestap.

Studiemodules

Geavanceerd beheer

 • Procesbeheer

 • Financieel beheer van het bedrijf

 • Bedrijfsstrategie/li>
Innovatie en onderzoek

 • Innovatiebeheer

 • Kunstmatige intelligentie en robotica in het bedrijfsleven

 • Duurzaamheid en ecologie in het bedrijfsleven

Zachte vaardigheden

 • Zakelijke communicatie, onderhandeling en praktijken

 • Bedrijfsstrategie

Studie informatie:

 • 18 - 24 maanden
 • English
 • On-line
 • € 9000
 • 180 ECTS

Bibliotheek

Studenten hebben toegang tot een online bibliotheek met meer dan 10.000 vakpublicaties, boeken en vaktijdschriften.
1 +
Studenten
Afgestudeerd aan het DBA-programma van het EIFM.
1 %
Alumni
Ik zou het DBA-programma bij EIFM aanbevelen.
1 +
Salaris
Is het gemiddelde salaris van een afgestudeerde DBA bij EIFM.

Waarom studeren aan het EIFM

Wij willen uw gids zijn op een van de belangrijkste reizen die u in uw leven zult maken. Een reis naar je persoonlijke groei, carrièreverbetering en de vervulling van je doelen. Tijdens deze reis zullen we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat u uw volledige potentieel bereikt en het meeste uit uw studie aan ons instituut haalt.

Algemeen overzicht

Ons doel is levenslang leren. Wij zijn er om onze studenten te ontwikkelen en hen te voorzien van actuele informatie, vaardigheden en kennis om hen te helpen hun doelen en ambities in hun persoonlijke en loopbaanleven te verwezenlijken.

Ontwikkeling van de ondernemingsgeest

Al onze studieprogramma's zijn zo opgezet dat de nadruk ligt op individualisering, de ontwikkeling van persoonlijke verantwoordelijkheid en ondernemersgeest - sleutelkwaliteiten die u een unieke ervaring zullen geven die een leven lang zal duren.

Doeltreffend onderwijs

Het doel van ons onderwijs is afgestudeerden voor te bereiden op de aanpak van hedendaagse economische, ecologische en sociale uitdagingen die van invloed zijn op de samenleving als geheel. Daarom voorzien wij onze studenten van innovatieve en relevante kennis en knowhow die hun talenten zullen ontwikkelen en hen naar een hoger niveau zullen tillen.

Wereldwijd bereik

Wij richten ons niet alleen op het nationale, maar vooral ook op het internationale niveau van het geboden onderwijs.  Studenten moeten worden blootgesteld aan verschillende manieren van denken en handelen, openstaan voor voortdurend leren en vertrouwd zijn met wereldwijde zakelijke trends.

Persoonlijke ontwikkeling

Onze onderwijsinstelling streeft naar de ontwikkeling en ondersteuning van wereldwijd georiënteerde individuen die leiders willen worden in de wereld van het bedrijfsleven en innovatie. Al onze studieprogramma's zijn volledig flexibel en zijn gericht op studenten, hun theoretische kennis en de daaropvolgende praktijk.

Kritisch denken

Voldoende kennis en de kritische evaluatie daarvan is de weg naar vrijheid. Daarom brengen wij onze studenten de kritische denkvaardigheden en creativiteit bij die hen niet alleen zullen voorbereiden om te anticiperen op, maar vooral ook om de uitdagingen aan te gaan waarmee zij in de wereld van vandaag zullen worden geconfronteerd.

Collegegeld

Ben je klaar om de volgende stap te zetten?

Als je klaar bent om je carrière en persoonlijke leven een boost te geven en een opleiding wilt volgen met een innovatieve en praktische aanpak, aarzel dan niet!

Collegegeld van het programma:


€ 9000

Het collegegeld voor het DBA-programma bedraagt € 9000. De betaling kan in één keer of in maximaal 5 rentevrije termijnen worden voldaan. Een eerste termijn van € 2000 is altijd vereist vóór de aanvang van uw studie.
Het collegegeld is inclusief studiemateriaal en toegang tot alle seminars of online lezingen die door het European Institute of Finance & Management worden georganiseerd.

5% korting
Indien de student besluit het collegegeld in één keer te betalen vóór de aanvang van zijn/haar studie, wordt een extra korting van 5% op het collegegeld toegepast.

Toelatingsprocedure

Er zijn geen toetsen, examens of interviews als onderdeel van de toelatingsprocedure. Het enige wat je moet doen is voldoen aan de studie-eisen, die voor het DBA-programma als volgt zijn

 • Voltooiing van ten minste een universitair diploma van het tweede niveau of een MBA-programma,
 • Een CV met voldoende informatie over uw opleiding, vrijwilligerservaring, werkervaring of buitenschoolse activiteiten,
 • Een voorstel van 3-5 pagina’s voor een onderzoeksproject dat de student in de eindfase van zijn/haar studie zal ondernemen,
 • Motivatiebrief – Als de toelatingscommissie twijfelt of ze je toelaten tot de studie, kan ze een motivatiebrief nodig hebben waarin je je professionele doelen, sterke punten, focus, enz. weergeeft.

Als u geïnteresseerd bent in een studie, volg dan de onderstaande stappen en ga op weg om aan het EIFM te studeren.

Getuigenissen

Carrière

Our Career Services department is ready to provide the best opportunities for students to develop their personality, skills and abilities to achieve the best career. If interested, any student can contact our department during or after graduation.

Our colleagues are not only involved in various activities that connect our study institute with major national and multinational corporations, but also build partnerships with major companies or organizations so that we can subsequently offer diverse career opportunities to our students.

The Career Services staff offers students a range of personalized information, which may include a listing of top employers, trends and process in talent recruitment, statistics on average salaries and wages, or other thought-provoking information to help graduates choose the right career path.

Programma onderwerpen

Procesmanagement

De cursus Procesbeheer verkent de concepten, methoden en technieken die het ontwerp, de verbetering, het beheer, de configuratie, de implementatie en de analyse van bedrijfsprocessen ondersteunen die een lean en klantgerichte Business processen. Het doel van deze cursus is om studenten kennis te laten maken met methoden en technieken voor het modelleren van bedrijfsprocessen. Het belangrijkste doel is om het bewustzijn van de concepten en grondbeginselen van bedrijfsprocesmodellering te vergroten en hoe technieken voor bedrijfsprocesmodellering kunnen worden gebruikt om de efficiëntie en effectiviteit van organisaties te verbeteren.

Ondernemingsstrategie

De belangrijkste manier waarop bedrijfsstrategie uiteindelijk waarde creëert, is door het vermogen van portfoliobedrijven te vergroten om concurrentievoordeel te creëren en te behouden. De belangrijkste onderwerpen die u zult behandelen zijn diversificatie, verticale integratie, herstructurering, synergieën, alliantiestrategie en wereldwijde strategie. Daarom introduceren we een aantal tools die ons helpen deze onderwerpen te analyseren. Het belangrijkste doel van de cursus is om u kennis te laten maken met de belangrijkste beslissingen, instrumenten en concepten van bedrijfsstrategie. Aan het einde van de cursus moeten afgestudeerden kunnen begrijpen hoe multi-enterprise bedrijven waarde kunnen creëren, kansen kunnen identificeren om de bedrijfsstrategie te verbeteren, de belangrijkste voordelen en risico's van verschillende diversificatiestrategieën begrijpen en kunnen analyseren, de economische en organisatorische realiteiten achter de term "synergie", en in staat zijn om synergiemogelijkheden te identificeren en te analyseren.

Financieel beheer van het bedrijf

Deze cursus laat studenten kennismaken met de huidige financiële concepten en hulpmiddelen voor het beheren van geld in organisaties die betrokken zijn bij de lokale en mondiale economie. Het onderzoekt de huidige best practices in financiële analyse en planning door de toepassing van financiële concepten. Deze omvatten financiële prestatie-indicatoren, tijdswaarde van geld, financiële markten en instellingen, effecten en bedrijfswaardering, kapitaalkosten, risico en rendement, financiële langetermijnbegroting en werkkapitaalbeheer. Daarnaast komen tijdens de studie ook onderwerpen aan bod met betrekking tot leasefinanciering, hybride effecten en derivaten, trusts, fusies en overnames en internationale bedrijfsfinanciering.

Innovatie Management

Het doel van de cursus is om studenten de basisconcepten en het bewustzijn van technologische innovatie bij te brengen en inzicht te geven in de uitdagingen en kansen waarmee kleine en grote bedrijven worden geconfronteerd. De cursus volgt een geïntegreerde benadering voor het aanpakken van de complexe concepten en kennis van technologische innovatie in relatie tot technologische ontwikkeling en behandelt gebieden zoals het belang van innovatie, het uitvoeren van onderzoek en ontwikkeling, het beheren van innovatie en technologie, partnerschappen, netwerken en allianties, product en proces ontwikkeling, commercialisering van onderzoek, evenals ondernemerschap en het opstarten van bedrijven.

Bedrijfsstrategie

Deze cursus bouwt voort op de cursus Bedrijfsstrategie en behandelt de formulering van strategieën op basis van externe en interne analyse, waarbij het proces wordt ontwikkeld tot en met de implementatie en controle van de operaties. Het vormt het onderdeel van strategische planning waarin groeimogelijkheden worden besproken en plannen werkelijkheid worden. Bedrijven die het verschil willen maken, moeten begrijpen hoe ze de strategische opties die voor hen beschikbaar zijn, moeten evalueren en implementeren, waardoor dit proces de sleutel is tot het succes van elk bedrijf. In de huidige zakelijke context is verandering permanent en moeten bedrijven snel reageren. Dit dwingt de strategie om wendbaar te zijn en vormt een grote uitdaging voor de moderne manager.

Kunstmatige intelligentie en robotica in het bedrijfsleven

De cursus Robotica en kunstmatige intelligentie in het bedrijfsleven laat studenten kennismaken met de aard en de belangrijkste toepassingen van robotica en kunstmatige intelligentie in het bedrijfsleven, op drie hoofdgebieden: industrie, mobiliteit en consument . In deze cursus wordt ook gesproken over 3D-printen. Studenten leren hoe ze robotica en kunstmatige-intelligentietechnologieën kunnen integreren in bedrijfsmodellen, nieuwe producten of diensten kunnen ontwerpen en processen kunnen transformeren om meer efficiëntie, een betere klantervaring en maatschappelijke welvaart te bereiken. We onderzoeken de implicaties van disruptieve robotica en AI-innovaties voor business, operations, marketing en corporate governance, en hoe bedrijven kunnen evolueren voor toekomstige industrieën en markten door middel van nieuwe waardeproposities. We zullen ook de ethische aspecten van het implementeren van deze ondersteunende technologieën in overweging nemen.

Duurzaamheid en ecologie in het bedrijfsleven

Deze cursus combineert de studie van milieu- en duurzaamheidskwesties met gedegen bedrijfs- en managementpraktijken. Het onderzoekt de druk en kansen waarmee bedrijven worden geconfronteerd als gevolg van de huidige agenda's voor milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen. De cursus biedt studenten daarom een solide basis op alle gebieden van het bedrijfsleven en de multidisciplinaire kennis van duurzaamheid die nodig is om binnen de groene economie te opereren. We behandelen niet alleen de kerngebieden van groen ondernemen, maar ontwikkelen ook uw kennis van duurzaamheid op wetenschappelijk, juridisch en maatschappelijk gebied.

Zakelijke communicatie, onderhandeling en praktijken

Onderhandelingen beginnen zodra de dag begint, in al onze interacties, of het nu gaat om werk, sociaal of gezin. Deze cursus is een kans om alle kennis die we hebben opgedaan in de praktijk te brengen en om te bevestigen dat het onderhandelingsproces dynamisch is en altijd kan worden verbeterd. Je leert hoe je belangrijke onderhandelingsvaardigheden en -stijlen kunt toepassen om effectieve onderhandelingen te voeren en bevredigende overeenkomsten te bereiken, communicatietechnieken leert die relaties verbeteren en samenwerking tussen partijen aanmoedigt, en kritisch denkvermogen ontwikkelt om emoties te beheersen en conflicten constructief op te lossen.