MBA – Gezondheidsmanagement

Basisgegevens

De MBA Gezondheidsmanagement is een postdoctorale graad die studenten kennis verschaft over gezondheidszorgsystemen, aan de volksgezondheid gerelateerde systemen, ziekenhuisnetwerken of andere gezondheidszorgfaciliteiten. De studie opent een waaier aan beroepsmogelijkheden in ziekenhuizen en bedrijven die verband houden met gezondheidszorg.

Over het algemeen wordt gezondheidszorgmanagement (of gezondheidszorgadministratie) gedefinieerd als “het toezicht op de functies van een organisatie in de gezondheidszorg. De verantwoordelijkheden van een manager in de gezondheidszorg omvatten het geven van leiding, richting en begeleiding aan eenheden in de gezondheidszorg (zoals ziekenhuizen of andere gezondheidszorgsystemen) om de best mogelijke levering van beschikbare diensten in de gezondheidszorg te garanderen.”

Daarom zal het doel van de graad programma zijn om studenten te introduceren in het ziekenhuis controle management, conflict management, ziekenhuis business management, gezondheidszorg planning, en nog veel meer. Gezondheidszorg management is nogal een dynamisch en competitief veld, en kandidaten voor de graad hebben een gevarieerde werklast. Afgestudeerden werken voor een verscheidenheid aan faciliteiten in de gezondheidszorgindustrie en richten zich voornamelijk op het beheren van specifieke afdelingen zoals marketing, financiën, beleidsanalyse of boekhouding.

Programma structuur

Deze major bereidt studenten voor op een loopbaan in de opwindende en enorm groeiende sector van de gezondheidszorg. Van industrieën zoals ziekenhuizen, verzekeringen en gezondheidsdiensten, tot farmaceutica, biotechnologie en consulting, is er een enorme vraag naar zakelijke professionals met kennis van de gezondheidszorg. Dit programma zal studenten voorzien van kennis van gezondheidszorg management, regelgeving, dienstverlening systemen, en de verschillende segmenten van de industrie die de 21e eeuw gezondheidszorg systemen omvatten.

Naast expertise in gezondheidszorgmanagement, zal het studenten uitrusten met brede vaardigheden en kennis in business, accounting, financiën, marketing, operations, management en leiderschap. U zult cursussen in gezondheidszorg management, waardoor studenten om te leren over verschillende aspecten van de gezondheidszorg management functies in verschillende soorten van organisaties in de gezondheidszorg.

De studie is ontworpen om studenten te helpen de complexiteit van het gezondheidszorgsysteem te begrijpen en de gezondheidszorg en gezondheidszorgfaciliteiten effectiever te beheren. Onze afgestudeerden gaan naar zeer zichtbare en succesvolle carrières in ziekenhuizen, gezondheidssystemen, zorgverzekeraars, artsenpraktijken, technologie- en adviesbureaus, farmaceutische en medische hulpmiddelenbedrijven, en instellingen voor de ontwikkeling van gezondheidsbeleid.

Studiemodules

Gezondheids management

 • Strategisch zorgmanagement

 • Bedrijfsmanagement ziekenhuis

Bediening van ziekenhuisapparatuur

 • Management ziekenhuispersoneel

 • Beheer van gezondheidsinformatiesysteem

 • Operationele ziekenhuisfaciliteiten

 • Gezondheidswetgeving en medische ethiek

 • Patiënt- en klantrelatiebeheer

Gezondheidszorg systeem

 • Koncepty epidemiologie

 • Plánování zdravotní péče

 • Financování a úhrada zdravotní péče

Studie informatie:

 • 12 - 18 maanden
 • English
 • On-line
 • € 7000
 • 60 ECTS

Bibliotheek

Studenten hebben toegang tot een online bibliotheek met meer dan 10.000 vakpublicaties, boeken en vaktijdschriften.
1 +
Students
Graduated from the MBA programme at EIFM.
1 %
Alumni
Would recommend the MBA programme at EIFM.
1 +
Salary
Is the average salary of an MBA graduate at EIFM.
1 +
Studenten
Afgestudeerd aan het MBA-programma van het EIFM.
1 %
Alumni
Zou het MBA-programma bij EIFM aanbevelen.
1 +
Salaris
is het gemiddelde salaris van een afgestudeerde MBA bij het EIFM.

Waarom studeren aan het EIFM

Wij willen uw gids zijn op een van de belangrijkste reizen die u in uw leven zult maken. Een reis naar je persoonlijke groei, carrièreverbetering en de vervulling van je doelen. Tijdens deze reis zullen we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat u uw volledige potentieel bereikt en het meeste uit uw studie aan ons instituut haalt.

Algemeen overzicht

Ons doel is levenslang leren. Wij zijn er om onze studenten te ontwikkelen en hen te voorzien van actuele informatie, vaardigheden en kennis om hen te helpen hun doelen en ambities in hun persoonlijke en loopbaanleven te verwezenlijken.

Ontwikkeling van de ondernemingsgeest

Al onze studieprogramma's zijn zo opgezet dat de nadruk ligt op individualisering, de ontwikkeling van persoonlijke verantwoordelijkheid en ondernemersgeest - sleutelkwaliteiten die u een unieke ervaring zullen geven die een leven lang zal duren.

Doeltreffend onderwijs

Het doel van ons onderwijs is afgestudeerden voor te bereiden op de aanpak van hedendaagse economische, ecologische en sociale uitdagingen die van invloed zijn op de samenleving als geheel. Daarom voorzien wij onze studenten van innovatieve en relevante kennis en knowhow die hun talenten zullen ontwikkelen en hen naar een hoger niveau zullen tillen.

Wereldwijd bereik

Wij richten ons niet alleen op het nationale, maar vooral ook op het internationale niveau van het geboden onderwijs.  Studenten moeten worden blootgesteld aan verschillende manieren van denken en handelen, openstaan voor voortdurend leren en vertrouwd zijn met wereldwijde zakelijke trends.

Persoonlijke ontwikkeling

Onze onderwijsinstelling streeft naar de ontwikkeling en ondersteuning van wereldwijd georiënteerde individuen die leiders willen worden in de wereld van het bedrijfsleven en innovatie. Al onze studieprogramma's zijn volledig flexibel en zijn gericht op studenten, hun theoretische kennis en de daaropvolgende praktijk.

Kritisch denken

Voldoende kennis en de kritische evaluatie daarvan is de weg naar vrijheid. Daarom brengen wij onze studenten de kritische denkvaardigheden en creativiteit bij die hen niet alleen zullen voorbereiden om te anticiperen op, maar vooral ook om de uitdagingen aan te gaan waarmee zij in de wereld van vandaag zullen worden geconfronteerd.

Collegegeld

Ben je klaar om de volgende stap te zetten?

Als je klaar bent om je carrière en persoonlijke leven een boost te geven en een opleiding wilt volgen met een innovatieve en praktische aanpak, aarzel dan niet!

Collegegeld van het programma:
€ 7000

Het collegegeld voor het MBA-programma bedraagt € 7000. De betaling kan in één keer of in maximaal 5 renteloze termijnen. Een eerste termijn van € 1500 is altijd vereist voor de aanvang van je studie.
Het collegegeld is inclusief studiemateriaal en toegang tot alle seminars of online lezingen die door het European Institute of Finance & Management worden georganiseerd.

5% korting
Indien de student besluit het collegegeld in één keer te betalen vóór de aanvang van zijn/haar studie, wordt een extra korting van 5% op het collegegeld toegepast.

Toelatingsprocedure

Er zijn geen toetsen, examens of interviews als onderdeel van de toelatingsprocedure. Het enige wat je moet doen is voldoen aan de studie-eisen, die voor het MBA-programma als volgt zijn

 • Voltooiing van ten minste een Bachelor’s degree,
 • Een CV met voldoende informatie over uw opleiding, vrijwilligerservaring, werkervaring, of buitenschoolse activiteiten,
 • Motivatiebrief – Als de toelatingscommissie twijfelt of ze je toelaten tot de studie, kan ze een motivatiebrief nodig hebben waarin je professionele doelen, sterke punten, focus, enz. tot uiting komen.
  Als u geïnteresseerd bent in een studie, volg dan de onderstaande stappen en begin uw reis om aan het EIFM te studeren.

Getuigenissen

Carrière

Onze afdeling Carrière Services staat klaar om studenten de beste mogelijkheden te bieden om hun persoonlijkheid, vaardigheden en capaciteiten te ontwikkelen om de beste carrière te bereiken. Indien geïnteresseerd, kan elke student tijdens of na het afstuderen contact opnemen met onze afdeling.

Onze collega’s zijn niet alleen betrokken bij verschillende activiteiten die ons studie-instituut verbinden met grote nationale en multinationale bedrijven, maar bouwen ook partnerschappen op met grote bedrijven of organisaties, zodat we vervolgens diverse carrièremogelijkheden aan onze studenten kunnen bieden.

Het personeel van Career Services biedt studenten een scala aan gepersonaliseerde informatie, zoals een lijst van topwerkgevers, trends en processen bij het werven van talent, statistieken over gemiddelde salarissen en lonen, of andere tot nadenken stemmende informatie om afgestudeerden te helpen het juiste carrièrepad te kiezen.

Programma onderwerpen

Strategisch management in de gezondheidszorg

Het doel van deze cursus is om studenten kennis te laten maken met de beste en innovatieve werkwijzen die essentieel zijn voor strategische besluitvorming in de competitieve gezondheidszorgomgeving. De cursus biedt de mogelijkheid om verschillende aspecten van het formuleren, monitoren en uitvoeren van strategieën te verkennen, rekening houdend met de complexiteit van de structuur en processen van de gezondheidszorg. Real-world projecten betrekken studenten bij op feiten en waarden gebaseerde besluitvorming, terwijl ze de cultuur, regelgeving en dynamische aard van de industrie erkennen.

Bedrijfsbeheer in het ziekenhuis

Het beheren van ziekenhuizen en andere zorginstellingen is ongetwijfeld een zakelijke activiteit. Studenten moeten nationale en internationale medische technieken leren en interculturele communicatieve vaardigheden leren toepassen. Deze competenties zijn essentieel voor het bemannen van zorginstellingen die aantoonbaar van hoge kwaliteit en kostenconcurrerend zijn en effectief kunnen voldoen aan de behoeften van onze burgers. De cursus omvat theoretische en praktische benaderingen op een manier die internationale best practices omvat. Docenten bieden studenten de vaardigheden en expertise om effectieve managers van ziekenhuizen en zorginstellingen te worden.

Personeelsmanagement in ziekenhuizen

Deze cursus richt zich op de studie van de fundamentele rol van human resource management in zorgorganisaties. Om de uitdagingen van de markt het hoofd te bieden, zullen organisaties de kwaliteit van de diensten die ze leveren moeten verbeteren, hun klinische dienstverlening en ondersteuningssystemen moeten stroomlijnen en hun human resource management dienovereenkomstig moeten transformeren. Het succes van zorgorganisaties zal voor een groot deel afhangen van de mate waarin organisaties omgaan met mensenvraagstukken. Deze cursus dient daarom als een uitgebreide basis voor alle aspecten van human resource planning, ontwikkeling en management en is essentieel voor zowel de human resource professional als de lijnmanager.

Beheer van informatiesystemen in de zorg

De gezondheidszorg is sterk afhankelijk van informatiesystemen die patiëntinformatie opslaan voor analyse door beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg. Daarom bereidt deze cursus studenten voor op een loopbaan als informatiesysteemprofessionals en leert hen systemen op ondernemingsniveau te ontwikkelen en te implementeren die voldoen aan de behoeften van de organisatie. Studenten die de cursus Healthcare Information Systems voltooien, gebruiken hun kennis van informatietechnologie en dossierbeheer om verbindingen te leggen tussen zorgprofessionals en professionals op het gebied van administratie en informatietechnologie.

Exploitatie van ziekenhuisondernemingen

Deze cursus richt zich op de activiteiten van zorgbedrijven en ziekenhuizen en biedt u de tools om strategieën te analyseren en te bepalen om de operationele prestaties van ziekenhuizen en zorgorganisaties te verbeteren. Het richt zich op sleutelconcepten in vier kerngebieden van operationeel beheer: procesanalyse, serviceactiviteiten, kwaliteitsbeheer en voorraadbeheer. In het bijzonder zal aandacht worden besteed aan ziekenhuisclassificatie, ziekenhuisvereisten en -normen, verschillende ziekenhuisclassificaties, relatiediagrammen van de ziekenhuissector, het operationeel managementgedeelte van ziekenhuizen en de geschiedenis van ziekenhuisontwikkelingsfasen.

Gezondheidsrecht en medische ethiek

Het doel van de cursus is om studenten vertrouwd te maken met de wettelijke regeling van relaties die ontstaan in het verlenen van gezondheidsdiensten. De nadruk wordt gelegd op de basisvoorwaarden waaronder gezondheidsdiensten kunnen worden verleend en op de fundamentele rechten en plichten van de zorgverlener, de gezondheidswerker en de patiënt. Studenten leren de basisrechten en plichten van zorgverleners, gezondheidswerkers, patiënten en andere entiteiten zoals verzekeringsmaatschappijen of leveranciers. De kwestie van de privacy van patiënten bij het verlenen van gezondheidsdiensten wordt niet weggelaten, waaronder verplichte vertrouwelijkheid van de zorgverlener en strikte regels voor de behandeling van medische dossiers.

Relatiebeheer met patiënten en klanten

Het doel van de cursus is klantrelatiebeheer met een focus op patiënten in de gezondheidszorg en de zorgverlening. Studenten krijgen inzicht in de principes van het voldoen aan de behoeften van patiënten en klanten, manieren waarop patiënttevredenheid en kwaliteit van de dienstverlening kunnen worden verbeterd, en het belang van patiënt- en klantbeoordeling in zorginstellingen. De belangrijkste factoren die patiënttevredenheid, communicatie of bedrijfscultuur bepalen en de impact daarvan op het functioneren van de relatie met patiënten binnen een zorginstelling zullen niet over het hoofd worden gezien.

Concepten van epidemiologie

In deze cursus leren studenten de basisconcepten van epidemiologie en passen deze toe op verschillende gebieden van de volksgezondheid. We zullen epidemiologie illustreren en oefenen om de gezondheid op populatieniveau beter te begrijpen, te karakteriseren en te bevorderen.

Zorgplanning

Zorgplanning is een van de vele essentiële verantwoordelijkheden die ziekenhuispersoneel of managers moeten nemen als onderdeel van hun rol als zorgverlener. De huidige behoefte voor alle zorgorganisaties om toekomstige zorgbehoeften op strategisch niveau te identificeren, zowel nationaal als lokaal, als onderdeel van toekomstige investeringsplannen is nog nooit zo belangrijk geweest. Deze cursus introduceert de professionele aspecten van zorgplanning in zorginstellingen en biedt duidelijke richtlijnen voor het gebruik van evidence-based onderzoek om de zorgomgeving te verbeteren, leert hoe u veranderleiderschap, stakeholdermanagement en strategische afstemming op organisatiedoelen kunt beheren bij het plannen en het ontwerpen van zorginstellingen.

Financiering en vergoeding van zorg

Deze cursus richt zich op menselijke, materiële en financiële middelen in de gezondheidssector. Studenten maken kennis met basisconcepten in de gezondheidszorg, leren over methoden voor het financieren en meten van zorgresultaten of het meten van productiviteit en kosteneffectiviteit van zorgdiensten. Ze zullen ook leren over de principes van kostenbeheer en de methodologie voor de waardering van gezondheidsdiensten. Het doel van de cursus is om studenten kennis bij te brengen die ze in de praktijk kunnen toepassen.