Executive MBA

Basisgegevens

Executive MBA (EMBA) is een postdoctoraal programma gericht op leiderschap en bedrijfsmanagement. Het doel van dit programma is om studenten een dieper inzicht te geven in hoe het bedrijfsleven werkt en om hun leiderschaps- en managementvaardigheden te ontwikkelen. Het EMBA-programma is bedoeld voor leidinggevenden die al enige ervaring in management hebben en op zoek zijn naar verdere ontwikkeling en loopbaanontwikkeling. Als onderdeel van het programma leren studenten over nieuwe managementtechnieken, strategieën en trends in het bedrijfsleven die ze in de praktijk kunnen toepassen om hun eigen prestaties en de prestaties van het bedrijf te verbeteren.

Het Executive MBA-programma is ontworpen om ervaren managers te helpen hun carrière vooruit te helpen en hun management- en leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen. Dit programma is ontworpen voor leidinggevenden die hun kennis en vaardigheden willen uitbreiden in strategisch management, ondernemerschap, innovatie, global business en andere belangrijke gebieden die nodig zijn om te slagen in de concurrerende wereld van vandaag.

Programma structuur

De structuur van het Executive MBA-programma aan het EIFM is ontworpen om zo efficiënt mogelijk te zijn, terwijl studenten een uitgebreide en praktische opleiding in business en management krijgen. Het programma is verdeeld in verschillende modules die zich richten op verschillende aspecten van zakelijk leiderschap en de ontwikkeling van managementvaardigheden.

Aangezien het programma is ontworpen voor ervaren managers die al een aantal jaren ervaring hebben in het bedrijfsleven, kunnen ze de verworven kennis en vaardigheden zeer snel en effectief in de praktijk toepassen, waardoor ze snel in hun carrière kunnen bewegen en succesvol kunnen zijn in hun vakgebied.

Na afronding van het Executive MBA-programma aan het EIFM zullen studenten in staat zijn om hun nieuwe kennis en vaardigheden in de praktijk toe te passen en succesvoller te zijn in het beheren van hun bedrijven of teams. Dit programma zal hen in staat stellen om naar het volgende niveau van hun carrière te gaan en hun potentieel als leiders te ontwikkelen.

Studiemodules

Strategisch management en leiderschap

 • Concepten van strategie en leiderschap

 • Strategische modellen

 • Besluitvorming

Innovatie en ondernemerschap

 • Innovatieprocessen

 • Ondernemersvaardigheden

 • Marktanalysen

Internationaal ondernemen en wereldwijde strategie

 • Internationale markten

 • Zakelijke kansen

 • Wereldwijde concurrentie

 • Internationale marketing

Studie informatie:

 • 12 - 18 maanden
 • English
 • On-line
 • € 7000
 • 60 ECTS

Bibliotheek

Studenten hebben toegang tot een online bibliotheek met meer dan 10.000 vakpublicaties, boeken en vaktijdschriften.
1 +
Studenten
Afgestudeerd aan het EMBA-programma van het EIFM.
1 %
Alumni
Zou het EMBA-programma bij EIFM aanbevelen.
1 +
Salaris
is het gemiddelde salaris van een afgestudeerde EMBA bij het EIFM.

Waarom studeren aan het EIFM

Wij willen uw gids zijn op een van de belangrijkste reizen die u in uw leven zult maken. Een reis naar je persoonlijke groei, carrièreverbetering en de vervulling van je doelen. Tijdens deze reis zullen we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat u uw volledige potentieel bereikt en het meeste uit uw studie aan ons instituut haalt.

Algemeen overzicht

Ons doel is levenslang leren. Wij zijn er om onze studenten te ontwikkelen en hen te voorzien van actuele informatie, vaardigheden en kennis om hen te helpen hun doelen en ambities in hun persoonlijke en loopbaanleven te verwezenlijken.

Ontwikkeling van de ondernemingsgeest

Al onze studieprogramma's zijn zo opgezet dat de nadruk ligt op individualisering, de ontwikkeling van persoonlijke verantwoordelijkheid en ondernemersgeest - sleutelkwaliteiten die u een unieke ervaring zullen geven die een leven lang zal duren.

Doeltreffend onderwijs

Het doel van ons onderwijs is afgestudeerden voor te bereiden op de aanpak van hedendaagse economische, ecologische en sociale uitdagingen die van invloed zijn op de samenleving als geheel. Daarom voorzien wij onze studenten van innovatieve en relevante kennis en knowhow die hun talenten zullen ontwikkelen en hen naar een hoger niveau zullen tillen.

Wereldwijd bereik

Wij richten ons niet alleen op het nationale, maar vooral ook op het internationale niveau van het geboden onderwijs.  Studenten moeten worden blootgesteld aan verschillende manieren van denken en handelen, openstaan voor voortdurend leren en vertrouwd zijn met wereldwijde zakelijke trends.

Persoonlijke ontwikkeling

Onze onderwijsinstelling streeft naar de ontwikkeling en ondersteuning van wereldwijd georiënteerde individuen die leiders willen worden in de wereld van het bedrijfsleven en innovatie. Al onze studieprogramma's zijn volledig flexibel en zijn gericht op studenten, hun theoretische kennis en de daaropvolgende praktijk.

Kritisch denken

Voldoende kennis en de kritische evaluatie daarvan is de weg naar vrijheid. Daarom brengen wij onze studenten de kritische denkvaardigheden en creativiteit bij die hen niet alleen zullen voorbereiden om te anticiperen op, maar vooral ook om de uitdagingen aan te gaan waarmee zij in de wereld van vandaag zullen worden geconfronteerd.

Collegegeld

Ben je klaar om de volgende stap te zetten?

Als je klaar bent om je carrière en persoonlijke leven een boost te geven en een opleiding wilt volgen met een innovatieve en praktische aanpak, aarzel dan niet!

Collegegeld van het programma:
€ 7000

Het collegegeld voor het EMBA-programma bedraagt € 7000. De betaling kan in één keer of in maximaal 5 renteloze termijnen. Een eerste termijn van € 1500 is altijd vereist voor de aanvang van je studie.
Het collegegeld is inclusief studiemateriaal en toegang tot alle seminars of online lezingen die door het European Institute of Finance & Management worden georganiseerd.

5% korting
Indien de student besluit het collegegeld in één keer te betalen vóór de aanvang van zijn/haar studie, wordt een extra korting van 5% op het collegegeld toegepast.

Toelatingsprocedure

Er zijn geen toetsen, examens of interviews als onderdeel van de toelatingsprocedure. Het enige wat je moet doen is voldoen aan de studie-eisen, die voor het EMBA-programma als volgt zijn

 • Voltooiing van ten minste een Bachelor’s degree,
 • Een CV met voldoende informatie over uw opleiding, vrijwilligerservaring, werkervaring, of buitenschoolse activiteiten,
 • Motivatiebrief – Als de toelatingscommissie twijfelt of ze je toelaten tot de studie, kan ze een motivatiebrief nodig hebben waarin je professionele doelen, sterke punten, focus, enz. tot uiting komen.
  Als u geïnteresseerd bent in een studie, volg dan de onderstaande stappen en begin uw reis om aan het EIFM te studeren.

Getuigenissen

Carrière

Onze afdeling Carrière Services staat klaar om studenten de beste mogelijkheden te bieden om hun persoonlijkheid, vaardigheden en capaciteiten te ontwikkelen om de beste carrière te bereiken. Indien geïnteresseerd, kan elke student tijdens of na het afstuderen contact opnemen met onze afdeling.

Onze collega’s zijn niet alleen betrokken bij verschillende activiteiten die ons studie-instituut verbinden met grote nationale en multinationale bedrijven, maar bouwen ook partnerschappen op met grote bedrijven of organisaties, zodat we vervolgens diverse carrièremogelijkheden aan onze studenten kunnen bieden.

Het personeel van Career Services biedt studenten een scala aan gepersonaliseerde informatie, zoals een lijst van topwerkgevers, trends en processen bij het werven van talent, statistieken over gemiddelde salarissen en lonen, of andere tot nadenken stemmende informatie om afgestudeerden te helpen het juiste carrièrepad te kiezen.

Programma onderwerpen

Management en ondernemingsbestuur

De cursus Management en corporate governance is een belangrijke stap in het proces van het ontwikkelen van vaardigheden op het gebied van management en teamleiderschap in een bedrijfsomgeving. De cursus biedt studenten de theoretische en praktische kennis die nodig is om een organisatie effectief te beheren. Studenten zullen leren hoe ze de algemene strategie en doelstellingen van een organisatie kunnen plannen en coördineren. Ze zullen ook leren hoe te werken met budgetten en middelen, hoe human resources te beheren en hoe teams te leiden. Na afronding van de cursus zullen studenten in staat zijn om effectief de bedrijfsomgeving te beheren, succesvol zijn in teammanagement en strategieplanning, en hebben algemeen inzicht in de operaties van een bedrijf.

Financieel beheer van de onderneming

De cursus Financial Management of Business biedt studenten een uitgebreid begrip van het financiële beheer van een bedrijf. Tijdens de studie leren studenten hoe ze de financiële middelen van een organisatie kunnen plannen, controleren en beheren. Deze cursus omvat ook onderwerpen zoals financiële analyse, financiële instrumenten en investeringen, en risicobeheer. De cursus behandelt ook praktische aspecten zoals budgettering, kostenbeheersing en financieringsbronnen. Na afronding van de cursus zullen studenten in staat zijn om effectief de financiële kant van een bedrijf te beheren, in staat zijn om strategische beslissingen te nemen op basis van financiële gegevens, en de financiële prestaties van een organisatie te verbeteren.

Zakelijke onderhandelingstechnieken en -vaardigheden

De cursus Zakelijke onderhandelingen, technieken en vaardigheden richt zich op de ontwikkeling van de onderhandelings- en communicatievaardigheden van studenten binnen een zakelijke omgeving. Studenten zullen leren om onderhandelingsstrategieën, tactieken en technieken te identificeren en te gebruiken en zullen de opgedane kennis kunnen toepassen in de omgang met zakelijke partners. De cursus behandelt ook gebieden zoals ethiek en culturele verschillen in de zakelijke omgeving, het opbouwen van relaties met zakelijke partners, en conflictoplossing. Afgestudeerden van deze cursus zullen een overzicht hebben van verschillende benaderingen van zakelijke onderhandelingen en zullen een verscheidenheid aan technieken en strategieën kunnen gebruiken om tot voordelige overeenkomsten te komen.

Bedrijfscultuur en identiteit

De cursus Bedrijfscultuur en identiteit richt zich op het belang van de bedrijfscultuur voor het succes van een bedrijf. Studenten zullen onderzoeken hoe bedrijfscultuur kan worden gecreëerd, onderhouden en ontwikkeld en hoe cultuur het gedrag en de prestaties van werknemers beïnvloedt. De cursus behandelt ook het gebied van corporate identity en de impact ervan op merkperceptie, marketing en klantrelaties. Studenten zullen in staat zijn om verschillende benaderingen van het bouwen en onderhouden van een bedrijfscultuur te vergelijken en kennis op te doen om de kwaliteit en prestaties van een bedrijf te waarborgen. Afgestudeerden van deze cursus zullen in staat zijn om de belangrijkste elementen te identificeren voor het creëren van een positieve bedrijfscultuur en zullen in staat zijn om stappen te ontwerpen en te implementeren om de cultuur en identiteit van een bedrijf te versterken.

Risicobeheer

De cursus Risicomanagement richt zich op de identificatie, analyse en beoordeling van risico's in de bedrijfsomgeving. Studenten zullen leren om risicobeheerinstrumenten te gebruiken en een proactieve benadering van risicobeheer te hanteren op gebieden zoals beveiliging, regelgevende en wettelijke kaders, informatiesystemen, human resources en financiën. In de loop van hun studie zullen studenten leren beslissingen te nemen in situaties waarin ze te maken hebben met onzekerheid en risico's, en zullen ze ook de gelegenheid hebben om strategieën voor risicobeperking en noodplanning te verkennen. Afgestudeerden van deze cursus zullen in staat zijn om risicobeheer toe te passen op verschillende gebieden van het bedrijfsleven, waardoor ze de schade door risico's kunnen minimaliseren en de bedrijfsprestaties kunnen maximaliseren.

Innovatiemanagement

De cursus Innovatiemanagement richt zich op de ontwikkeling van innovatiecapaciteiten in de bedrijfsomgeving. Studenten zullen leren om creatieve technieken en methoden toe te passen om nieuwe producten, diensten en processen te identificeren en te ontwikkelen, en zullen ook ingaan op kwesties met betrekking tot het aantrekken van investeringen. Daarnaast leren studenten innovatieprojecten te evalueren en uit te voeren en gaan ze in op onderwerpen als open innovatiesystemen en samenwerking met externe partners. In de loop van hun studie zullen studenten leren over de nieuwste trends in innovatiemanagement en de mogelijkheid hebben om voorbeelden van innovatieprojecten uit verschillende bedrijfssectoren te onderzoeken. Afgestudeerden van deze cursus zullen in staat zijn om effectief innovatieprojecten te leiden en bij te dragen aan de ontwikkeling van de onderneming op het gebied van innovatie.

Internationale handel en bedrijfsstrategie

De cursus Internationale handel en bedrijfsstrategie richt zich op de zakelijke relaties en strategieën van bedrijven in een internationale omgeving. Studenten leren markten en hun specificaties te analyseren, zoals culturele verschillen en bedrijfspraktijken in verschillende landen. De cursus onderzoekt ook internationale handelskwesties, waaronder import en export van goederen, investeringen en juridische kwesties. Studenten zullen ook leren hoe ze bedrijfsstrategieën kunnen ontwikkelen die effectief zullen zijn in een internationale omgeving en hoe ze de risico's en uitdagingen kunnen beheren die gepaard gaan met internationale handel. Na afronding van de cursus zullen studenten in staat zijn om internationale bedrijfsactiviteiten effectief te beheren en een dieper begrip hebben van internationale handel en de strategische aspecten ervan.

Teamleiderschap en -ontwikkeling

De cursus Leiderschap en teamontwikkeling richt zich op de praktische vaardigheden en instrumenten die nodig zijn om een team in een organisatie effectief te leiden en te ontwikkelen. Studenten zullen leren hoe ze problemen binnen een team kunnen identificeren en oplossen, hoe ze effectieve communicatievaardigheden kunnen ontwikkelen, hoe ze conflicten kunnen beheren en hoe ze de ontwikkeling van werknemers kunnen bevorderen. De cursus behandelt ook kwesties van teamdynamiek, waaronder de rollen en verantwoordelijkheden van individuele teamleden, het creëren van een gedeelde visie en doelen, en het coördineren van teamactiviteiten. Studenten zullen ook leren hoe ze een teamcultuur kunnen ontwikkelen en hoe ze verschillende uitdagingen zoals teamfalen en verlies van motivatie kunnen overwinnen. Na afloop van de cursus zijn de studenten in staat effectieve teaminstrumenten en -technieken te gebruiken om teams te leiden en te ontwikkelen en de prestaties van teams en organisaties te verbeteren.

Internationaal recht en ethiek in het bedrijfsleven

De cursus International Law and Ethics in Business behandelt de juridische basiskwesties waarmee een manager in een internationale omgeving te maken kan krijgen. Studenten leren over de rechtssystemen en juridische basisnormen die het internationale bedrijfsleven beheersen. Ze leren ook onderscheid te maken tussen juridische verplichtingen in verschillende landen en ethische dilemma's op te lossen. Deze cursus bereidt studenten voor op het nemen van beslissingen in situaties waarin zij geconfronteerd worden met ethische en juridische kwesties in het internationale bedrijfsleven. Studenten ontwikkelen kritisch denkvermogen en het vermogen om juridische en ethische principes toe te passen op uiteenlopende situaties die zij in de praktijk kunnen tegenkomen. Na afronding van de cursus zullen de studenten een dieper inzicht hebben in het internationale recht en de ethiek in het bedrijfsleven, waardoor ze verschillende juridische en ethische normen in het internationale bedrijfsleven beter kunnen begrijpen en toepassen.

Leiderschap en persoonlijke ontwikkeling van de manager

De cursus Leiderschap en persoonlijke ontwikkeling van de manager richt zich op de ontwikkeling van leidinggevende vaardigheden en persoonlijke groei. Studenten zullen leren hoe ze visie en strategie kunnen creëren, leren van fouten, ondergeschikten motiveren en teamwerk opbouwen. Ze zullen ook leren persoonlijke kwaliteiten te ontwikkelen zoals empathie, zelfbeheersing, charisma en zelfvertrouwen. Studenten zullen leren over de nieuwste theorieën in leiderschap en persoonlijke ontwikkeling en leren hoe ze deze in de praktijk kunnen toepassen. Na afronding van de cursus zullen studenten in staat zijn om hun eigen managementstijl en strategie in de praktijk toe te passen, hun vaardigheden en persoonlijke kwaliteiten te ontwikkelen en teams te leiden om gemeenschappelijke doelen te bereiken.