MBA – IT beheer

Basisgegevens

De MBA in Information Technology Management is een graad die zich richt op het voorbereiden van leiders in het bedrijfsleven die niet alleen bedreven zijn in het beheren van de technologieën van vandaag, maar ook begrijpen hoe ze zich moeten aanpassen aan hun snelle veranderingen op de werkplek.

Studenten leren hun kennis van verschillende technologieën te verdiepen en zich te richten op innovatie als een middel om leiderschap. Ze leren over managementeconomie, zoals vraag en aanbod, productietechnologie, kosten, en de werking van markten.

Zij leren over het gebruik van technologische hulpmiddelen en systemen om deze gebieden aan te pakken. De bedoeling van de cursus is professionals uit het bedrijfsleven op te leiden met diepgaande kennis van en ervaring met verschillende aspecten van de IT-industrie.

Programma structuur

Van gehackte e-mails tot wereldwijde cyberaanvallen: IT-kwesties halen vaak de krantenkoppen en zijn een grote zorg voor bedrijven. Deze specialisatie bereidt studenten dan ook voor om sterke IT-managers en -leiders te worden. Onze afgestudeerden werken in grote wereldwijde organisaties in rollen als bedrijfsanalist, consultant, specialist in softwareontwikkeling en netwerkbeheerder.

Het programma voorziet studenten van de nodige kennis van zakelijke en administratieve activiteiten met betrekking tot het gebruik van informatie- en communicatietechnologieën. Door het te voltooien, zal de student in staat zijn om informatietechnologie te gebruiken in het bedrijfsleven. Naast informatica en cyberbeveiliging, zal het programma ook studenten leren over management, zodat studenten een onmisbaar element van elk bedrijf kunnen worden, waar studenten informatietechnologie kunnen gebruiken om de groei van het bedrijf te ondersteunen, terwijl ze het management van het team of bedrijf begrijpen.

Studiemodules

Gegevensbescherming

 • Cyberbeveiliging en cybercriminaliteit

 • IT-beveiliging en gegevensbescherming

Gegevensanalyse

 • Basisprincipes van infrastructuur en netwerktechnologie

 • Ontwerp en ontwikkeling van softwareapplicaties

 • Basisprincipes van gegevensanalyse

Digitaal beheer

 • Digitale strategie

 • Technologie, strategie en innovatie

 • Digitale economie: platforms, kunstmatige intelligentie en bedrijven>
Persoonlijke ontwikkeling en management

 • Leiderschap en teamwork

 • Beheer van bedrijfsprocessen

Studie informatie:

 • 12 - 18 maanden
 • English
 • On-line
 • € 7000
 • 60 ECTS

Bibliotheek

Studenten hebben toegang tot een online bibliotheek met meer dan 10.000 vakpublicaties, boeken en vaktijdschriften.
1 +
Studenten
Afgestudeerd aan het MBA-programma van het EIFM.
1 %
Alumni
Zou het MBA-programma bij EIFM aanbevelen.
1 +
Salaris
is het gemiddelde salaris van een afgestudeerde MBA bij het EIFM.

Waarom studeren aan het EIFM

Wij willen uw gids zijn op een van de belangrijkste reizen die u in uw leven zult maken. Een reis naar je persoonlijke groei, carrièreverbetering en de vervulling van je doelen. Tijdens deze reis zullen we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat u uw volledige potentieel bereikt en het meeste uit uw studie aan ons instituut haalt.

Algemeen overzicht

Ons doel is levenslang leren. Wij zijn er om onze studenten te ontwikkelen en hen te voorzien van actuele informatie, vaardigheden en kennis om hen te helpen hun doelen en ambities in hun persoonlijke en loopbaanleven te verwezenlijken.

Ontwikkeling van de ondernemingsgeest

Al onze studieprogramma's zijn zo opgezet dat de nadruk ligt op individualisering, de ontwikkeling van persoonlijke verantwoordelijkheid en ondernemersgeest - sleutelkwaliteiten die u een unieke ervaring zullen geven die een leven lang zal duren.

Doeltreffend onderwijs

Het doel van ons onderwijs is afgestudeerden voor te bereiden op de aanpak van hedendaagse economische, ecologische en sociale uitdagingen die van invloed zijn op de samenleving als geheel. Daarom voorzien wij onze studenten van innovatieve en relevante kennis en knowhow die hun talenten zullen ontwikkelen en hen naar een hoger niveau zullen tillen.

Wereldwijd bereik

Wij richten ons niet alleen op het nationale, maar vooral ook op het internationale niveau van het geboden onderwijs.  Studenten moeten worden blootgesteld aan verschillende manieren van denken en handelen, openstaan voor voortdurend leren en vertrouwd zijn met wereldwijde zakelijke trends.

Persoonlijke ontwikkeling

Onze onderwijsinstelling streeft naar de ontwikkeling en ondersteuning van wereldwijd georiënteerde individuen die leiders willen worden in de wereld van het bedrijfsleven en innovatie. Al onze studieprogramma's zijn volledig flexibel en zijn gericht op studenten, hun theoretische kennis en de daaropvolgende praktijk.

Kritisch denken

Voldoende kennis en de kritische evaluatie daarvan is de weg naar vrijheid. Daarom brengen wij onze studenten de kritische denkvaardigheden en creativiteit bij die hen niet alleen zullen voorbereiden om te anticiperen op, maar vooral ook om de uitdagingen aan te gaan waarmee zij in de wereld van vandaag zullen worden geconfronteerd.

Collegegeld

Ben je klaar om de volgende stap te zetten?

Als je klaar bent om je carrière en persoonlijke leven een boost te geven en een opleiding wilt volgen met een innovatieve en praktische aanpak, aarzel dan niet!

Collegegeld van het programma:
€ 7000

Het collegegeld voor het MBA-programma bedraagt € 7000. De betaling kan in één keer of in maximaal 5 renteloze termijnen. Een eerste termijn van € 1500 is altijd vereist voor de aanvang van je studie.
Het collegegeld is inclusief studiemateriaal en toegang tot alle seminars of online lezingen die door het European Institute of Finance & Management worden georganiseerd.

5% korting
Indien de student besluit het collegegeld in één keer te betalen vóór de aanvang van zijn/haar studie, wordt een extra korting van 5% op het collegegeld toegepast.

Toelatingsprocedure

Er zijn geen toetsen, examens of interviews als onderdeel van de toelatingsprocedure. Het enige wat je moet doen is voldoen aan de studie-eisen, die voor het MBA-programma als volgt zijn

 • Voltooiing van ten minste een Bachelor’s degree,
 • Een CV met voldoende informatie over uw opleiding, vrijwilligerservaring, werkervaring, of buitenschoolse activiteiten,
 • Motivatiebrief – Als de toelatingscommissie twijfelt of ze je toelaten tot de studie, kan ze een motivatiebrief nodig hebben waarin je professionele doelen, sterke punten, focus, enz. tot uiting komen.
  Als u geïnteresseerd bent in een studie, volg dan de onderstaande stappen en begin uw reis om aan het EIFM te studeren.

Getuigenissen

Carrière

Onze afdeling Carrière Services staat klaar om studenten de beste mogelijkheden te bieden om hun persoonlijkheid, vaardigheden en capaciteiten te ontwikkelen om de beste carrière te bereiken. Indien geïnteresseerd, kan elke student tijdens of na het afstuderen contact opnemen met onze afdeling.

Onze collega’s zijn niet alleen betrokken bij verschillende activiteiten die ons studie-instituut verbinden met grote nationale en multinationale bedrijven, maar bouwen ook partnerschappen op met grote bedrijven of organisaties, zodat we vervolgens diverse carrièremogelijkheden aan onze studenten kunnen bieden.

Het personeel van Career Services biedt studenten een scala aan gepersonaliseerde informatie, zoals een lijst van topwerkgevers, trends en processen bij het werven van talent, statistieken over gemiddelde salarissen en lonen, of andere tot nadenken stemmende informatie om afgestudeerden te helpen het juiste carrièrepad te kiezen.

Programma onderwerpen

Beveiliging van informatietechnologie en gegevensbescherming

Deze cursus biedt praktische ervaring met technologische productiviteitstools en een basiskennis en begrip van systeemontwerp en -ontwikkeling. De cursus is ontworpen om concepten van hardware, software en internet te integreren. Het biedt ook een overzicht van gegevensbeveiliging, privacy en manieren om de productiviteit en efficiëntie te verbeteren. Studenten leren ook over carrièrepaden in technologie en enkele van de verschillende certificeringen die in de branche beschikbaar zijn.

Grondbeginselen van infrastructuur en netwerktechnologieën

Deze cursus helpt studenten fundamentele kennis en vaardigheden op te bouwen in netwerktechnologieën en biedt hen de mogelijkheid om hun begrip van de belangrijkste computernetwerken en internetconcepten en terminologie, netwerk- en infrastructuurstandaarden, protocollen te versterken. en modellen, basisnetwerkcomponenten, topologieën, functies en processen, en demonstreren het vermogen om eenvoudige en complexe netwerken, beveiliging, toegang op afstand en netwerkvirtualisatie uit te leggen.

Cyberbeveiliging en cybercriminaliteit

De reikwijdte van deze cursus is voornamelijk criminologisch, sociologisch en sociaal-juridisch. Studenten zullen verschillende soorten internetgerelateerde criminaliteit onderzoeken; relevante computer- en netwerktechnologieën bestuderen, met name omdat deze worden gebruikt bij het plegen, opsporen of voorkomen van cybercriminaliteit; politiële, juridische, elektronische en andere maatregelen ter bestrijding van cybercriminaliteit analyseren en hun belangrijkste sterke en zwakke punten in overweging nemen; en de nieuwste sociologische en sociaal-juridische theorieën over cyberspace beoordelen en deze theorieën toepassen op het specifieke gebied van cybercriminaliteit. Onderwerpen zijn onder meer het gebruik van internet door zedendelinquenten, computerhacking, mediapiraterij, manieren waarop we onszelf online beter kunnen beschermen en cyberbeveiliging.

Leiderschap en teamwork

Leiderschap en teamwerk hebben een directe invloed op het vermogen van een organisatie om haar missie te verwezenlijken. Leiderschap is nodig om ervoor te zorgen dat iedereen in het team in dezelfde richting beweegt en naar hetzelfde doel werkt. Deze cursus introduceert, legt uit en onderzoekt hoe mensen samenwerken om problemen en kansen te begrijpen en om samen oplossingen te bedenken, ontwikkelen en implementeren. Het biedt studenten inzichten over zichzelf en anderen en hoe ze effectief kunnen samenwerken. Aan het einde van de cursus hebben studenten de basiskennis en -vaardigheden om zichzelf en anderen te begrijpen, hoe ze in teams kunnen werken en hoe ze teams kunnen creëren, ontwikkelen en leiden.

Beheer van bedrijfsprocessen

Organisatie is van fundamenteel belang voor het begrijpen van de echte werking van elk bedrijf, of meer in het algemeen elke instelling, en maakt deel uit van de basiskennis van elke manager. Daarnaast is het organisatiemanagement ook bereid om rekening te houden met de onderlinge afhankelijkheden tussen de dagelijkse activiteiten van mensen (met name processen): processen zijn de echte hefboom om organisatorische efficiëntie en effectiviteit te bereiken. Ten slotte moet het management van de organisatie en haar processen ook rekening houden met de manier waarop mensen en eenheden hun beslissingen nemen, aangezien organiseren en besluitvorming twee centrale en complementaire activiteiten zijn van de managementfunctie. Om deze doelstellingen te bereiken, heeft deze cursus tot doel de basisconcepten en belangrijkste theorieën achter bedrijfsprocessen uit te leggen. De cursus richt zich vooral op het analyseren en ontwerpen van de juiste organisatie op microniveau (individueel) en macroniveau (groep van meerdere individuen); analyseren hoe processen effectief kunnen worden beheerd, in termen van activiteiten, prestaties en principes; analyseren hoe je snel beslissingen kunt nemen, in termen van proces, beperkingen, modellen en speltheoretische benadering.

Ontwerp en ontwikkeling van softwaretoepassingen

Deze cursus biedt studenten de mogelijkheid om vaardigheden te ontwikkelen in het ontwerpen en ontwikkelen van softwareoplossingen, projectbeheer en communicatie. Dit omvat de verschillende methoden van softwareontwikkeling, de tools die daarbij kunnen worden gebruikt en de interactie tussen software en andere componenten van computersystemen. Studenten gebruiken een systematische benadering voor het ontwikkelen en documenteren van softwareoplossingen met behulp van een verscheidenheid aan gegevensstructuren en taalhulpmiddelen.

Basisprincipes van gegevensanalyse

Het doel van deze cursus is om je voor te bereiden op het werken op het gebied van data-analyse. Je maakt kennis met veel basistypen data-analyse en fundamentele concepten. Je maakt kennis met de tools en vaardigheden die nodig zijn om data-analyse uit te voeren. Je zult enkele van de wiskundige en statistische basistechnieken bekijken die worden gebruikt in gegevensanalyse en workflows voor het uitvoeren van effectieve en efficiënte gegevensanalyse.

Digitale strategie

De cursus richt zich op de belangrijkste concepten, procedures en kwesties van strategisch beheer van digitale technologieën en behandelt twee belangrijke onderwerpen. Ten eerste onderzoekt het de strategische rol en organisatorische waarde van digitale technologieën, waaronder digitaal ondersteunde innovatie, digitale ecosystemen en digitale transformatie en disruptie. Ten tweede wordt het strategisch beheer van digitale technologieën onderzocht dat nodig is om dit waardepotentieel te realiseren, inclusief huidige en opkomende benaderingen en kaders voor strategische digitale besluitvorming en beheer van digitale dienstverlening.

Technologie, strategie en innovatie

Deze cursus biedt een reeks strategische kaders voor het managen van hoogtechnologische ondernemingen. De nadruk tijdens de cursus ligt op de ontwikkeling en toepassing van conceptuele modellen die de interacties tussen concurrentie, patronen van technologische en marktverandering, en de structuur en ontwikkeling van organisatorische capaciteiten ophelderen. Er wordt grote nadruk gelegd op het verwerven van een reeks krachtige analytische hulpmiddelen die essentieel zijn voor de ontwikkeling van technologiestrategie als integraal onderdeel van de bedrijfsstrategie. Deze tools kunnen een kader bieden om te beslissen in welke technologieën te investeren, hoe deze investeringen te structureren en hoe te anticiperen op en te reageren op het gedrag van concurrenten, leveranciers en klanten.

Digitale economie: platforms, kunstmatige intelligentie en bedrijven

Digitalisering van de economie is een van de ernstigste problemen van onze tijd. Digitale technologieën hebben het leven van bedrijven en mensen veranderd en zullen dat ook in de toekomst blijven doen. Deze cursus gaat in op de digitale economie en hoe de digitale economie markten en de samenleving beïnvloedt. We zullen leren hoe internet, mobiele communicatie, de deeleconomie, sociale media en cryptocurrencies het wereldwijde bedrijfsleven beïnvloeden.